16-ият София Прайд през 2023 г. ще се проведе на 17

...
16-ият София Прайд през 2023 г. ще се проведе на 17
Коментари Харесай

София Прайд 2023 ще се проведе на 17 юни

16-ият " София Прайд "  през 2023 година ще се организира на 17 юни (събота), оповестяват уредниците. Той ще се организира пред Паметника на Съветската войска в Княжеската градина и ще стартира в 14 часа. 

" За нас, ЛГБТИ+ хората, поддръжката от най-близките е безпределно значима и витално определяща. Но измежду нас има и такива, които не получават приемане и любов вкъщи. Човек не може да избира родителите си, само че може да се обкръжи с хора, които го поддържат безусловно ", пишат организаторита от Фондация Глас, Български хелзинкски комитет, Организация " Действие ", и Фондация Билитис.

Добавят, че вратите на " София Прайд 2023 " са отворени за тези, които се усещат отхвърлени и неприети. В поддръжка на акцията " Нашето семейство ви кани на София Прайд 2023 " застават 11 български фамилии, чиито истории могат да бъдат видени на билборди в София. 

Мартен и Джули са семейство от повече от 17 години. Те работят дружно, забавляват се дружно, отглеждат детето си...
Posted by Sofia Pride on Tuesday, 30 May 2023
" София Прайд " ще даде и опция на дебютиращи музикални гении да се качат на сцената по време на концерта на 17-и юни и да пеят пред аудитория от 12 000 души. Инициативата ще помогне на българските реализатори да слагат началото на своя музикален път. Записването се реализира посредством изпращане на видео осъществяване с дълготрайност до 5 минути като известие до профилите в обществените мрежи на Sofia Pride и ще продължи до 7-и юни.

Музикалните реализатори, които желаят да се качат на сцената на София Прайд 2023, могат да изпратят свое видео осъществяване като известие към формалните профили във Фейсбук, Instagram и TikTok на " София Прайд ".

До момента уредниците са оповестили, че Михаела Филева, Есил Дюран, Прея, Мила Роберт, Рут Колева и Ния Петрова ще вземат присъединяване в огромния концерт на София Прайд 2023, който ще стартира в 16 часа пред паметника в Княжеската градина. В идващите седмици следва да бъдат показани още участници в концерта, а измежду тях има огромни имена на българската музикална сцена. Вратите на събитието отварят в 14 часа, а след концерта ще се организира шествие по улиците на София.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР